Rijp en groen: blogs en vakbondsvideo's

  • Soms loop je tegen dingen aan die vrolijk stemmen...of juist niet. Een Blog is een manier om dat aan de orde te stellen. Niet dagelijks, zelfs niet wekelijks. Alleen wanneer ik zelf dat nuttig, aangenaam of nodig vind. Long live the free web!
  • Behalve vakantievideo's op deze site ook vakbondsvideo's: werknemers in actie om de eigen werksituatie te verbeteren. Hieronder te vinden.

    Reageren mag...graag zelfs!
VIDEO
KANAAL 1: VAKBONDSACTIVITEITEN (na 2014)  
   
KANAAL 2: Arbobondgenoten (2009-2014)  
   
BLOGS en ARTIKELEN
15 maart 2017

Duurzaam inzetbaar...hoe zit dat?

Duurzame Inzetbaarheid van werknemers is een actueel onderwerp. Misschien wel actueler dan ooit tevoren, omdat de versnelling en vervluchtiging van samenleving en bedrijfsleven óók hun weerslag hebben op de arbeidsmarkt, en bijgevolg de positie van werknemers op die arbeidsmarkt. In de Reader, opgesteld naar aanleiding van een workshop over dit onderwerp tijdens de Landelijke VGWM-dag 2017, naast achtergrondinformatie ook een aantal opiniërende 'prikkels', om niet op de automatische piloot mee te bewegen met wat er allemaal op je afkomt. Van werkgeverszijde, in de (vak)literatuur of op andere manieren....

Lees verder

     
8 maart 2017

Arbowet ...arbowát?

U wist het misschien nog niet, maar op 1 juli 2017 treedt een gewijzigde Arbowet in werking.

Niet iets waar half Nederland van wakker zal liggen. Vreemd en toch ook weer niet.
Vreemd, omdat die arbowet gaat over een onderwerp dat de meeste van de circa 8 miljoen werkenden in Nederland - werknemers en ZZPers - ongetwijfeld belangrijk vinden: "elke avond weer heelhuids thuiskomen."

Lees verder

     
25 januari 2017

Voortschrijdend inzicht in ondernemersland

Toch wel onthullende column van Ben Tiggelaar in de NRC. Ook hij heeft het door: "In veel grote bedrijven draait alles om aandeelhouderswaarde en kwartaalcijfers.” Hij illustreert dit met de niet heel verrassende, maar wel weer onthutsende verandering in managementvisie bij een bedrijf als IBM . In 1963 stelde de topman ‘respect voor de medewerker’ voorop, ruim dertig jaar later is dat ‘aandeelhouderswaarde’. Medewerkers en de samenleving bungelen aan de staart van het rijtje, op plaats acht.

Lees verder

     
12 januari 2017

Gezien: I Daniel Blake

Schokkend en boos makend: na een zware hartaanval dreigt timmerman Daniel Blake te worden fijngemalen door de bureaucratische raderen van de 'Social Security'. We zien hoe hij zich daartegen verzet. Met verbetenheid, een grote dosis zelfrespect én humor. Meer vertel ik niet, want deze film moet je zelf zien.

Lees verder

     
26 en 28 september 2016

Winkelcentrum Muziekwijk slecht bereikbaar. Informatie? Forget it!

Een gevaarlijk kruispunt aanpakken? Graag! Het kruispunt Bartokweg-Chopinpad-Busbaan in Almere Stad West, pal naast het Winkelcentrum Muziekwijk is er zo een. Volgens Almere Dichtbij gebeuren hier zo'n 30 ongevallen per jaar. De werkzaamheden om hier iets aan te doen zijn nu dus begonnen...

Lees verder

     
7 juli 2015

‘Menig bankier zou een negatief salaris moeten krijgen, als compensatie voor de schade die hij aanricht aan de maatschappij.’

(Historicus en Correspondent-medewerker Rutger Bregman in een interview met FNV-Magazine)
Ik heb een tekortkoming. Een heel menselijke, maar toch: een tekortkoming. Ondanks ruim 60 jaar ‘levenswijsheid’ kan ik nog steeds de verleiding niet weerstaan soms zó enthousiast over iemands ideeën te zijn, dat de persoon in kwestie de status van ‘idool’ krijgt.

Lees verder

     
22 maart 2015

Muzikale soirée: gitaar en panfluit bij de Oostvaardersplassen

Zondagavond 21 maart...even tellen...eigenlijk alweer het vierde gitaarconcert in Gasterij de Oostvaarders. Voor 'gitaarsalon de Oostvaarders' het derde concert op rij.  Elke 3 maanden op of rond de 21ste,  om de start van een nieuw seizoen te markeren.

Lees verder

     
11 maart 2015

HOE verlagen we de werkdruk?

In veel verhalen over werkdruk valt het op: de nadruk op het individu. 
Lijkt ook logisch: jouw gezondheid is de klos als de werkdruk structureel te hoog is. Toch klopt er iets niet....

Lees verder

februari 2015   Hoe nuttig vakbondshistorie kan zijn!
januari 2013   CapGemini en de (d)emotie van een oudere werknemer
januari 2012   Wanadoo exit. Orange exit. T-Mobile maakt bont!
december 2011   FNV van oud naar nieuw?
mei 2011   Een dikke Min voor de Plus
december 2010   Politiek theater...
febuari 2009   There's no business like showbusiness
februari 2009   WC Handy got the blues

 

 

Naar de homepagina Muziekvideo's De kunst van Wilma Bakker Wandel- en reisverslagen Contact Artikelen en Blogs