Wandelen in het Gooi
Het Voetstappenpad

panorama
Achtergrondinfo
Het 'voetstappenpad' staat te boek als een oud kerkepad, waarover de kerkgangers op zondag 'ter kerke' plachten te gaan. Als wandelroute dateert het uit eind jaren '30 van de 20ste eeuw: 1938 om precies te zijn.
Het pad verslonsde in de loop der jaren, maar is in 1997 'in oude glorie hersteld'.
clr
route
Waar?
Grofweg tussen Laren en Hoge Vuursche en Hollandse Rading. Met Hilversum in het midden.
kerkelanden
Leuk om te lopen?
Wij vinden van wel: we lopen hem elk jaar als voorbereiding op de Nijmeegse 4-daagse. Afwisselend bos en hei, wat grasland en een - minder aantrekkelijk - stukje Hilversum (Kerkelanden)
Rading
Hoe lang?
Officieel 25 km. Sommigen zeggen: 29km. Onze eigen GPS-meting was ook niet consistent: tussen de 25,1 en 26,3 km, afhankelijk van de gebruikte verwerkingsmethode.
VoetstappenpadMarkering?
Door elkaar heen: betonnen paaltjes met een voetafdruk en rode stickers met een voetafdruk.Soms wat dun gezaaid, en daarmee een beroep doend op 'logisch redeneren'
Download de
GPS-route

(Garmin .gpx-2014)
GPS?
Er bestaan diverse GPS-versies van het pad. Die van ons, zoals gelopen in februari 2014 (met een kleine omleiding door de aanleg van een natuurbrug over de provinciale weg) vind je links van deze tekst.
clr

Video
Video
...

..van het voetstappenpad in 2012.

heideBoekje? Routebeschrijving?
Bij het Goois Natuurreservaat is een brochure te bestellen met een kaartje en uitleg over het landschap onderweg. Je ontvangt de brochure thuis als je € 5,00 (of € 4,50 voor begunstigers van het Goois natuurreservaat) op bankrekening 33.00.33.999 t.n.v. Goois Natuurreservaat, Hilversum o.v.v. Voetstappenpad en jouw adres. (bron: wandelzoekpagina.nl)
KoeSamen met anderen?
Sinds enkele jaren bestaat de 'Voetstappenpad Wandelrally'. Route soms iets anders dan het 'echte' voetstappenpad (29 kilometer lang als je hem helemaal loopt), maar zeker de moeite waard
clr

 

 

 

 

 


 


 

 

Naar de homepagina Muziekvideo's De kunst van Wilma Bakker Wandel- en reisverslagen Contact Artikelen en Blogs