Te voet over de E8: op weg van Hoek van Holland naar Wenen
Europees Lange Afstand Wandelpad

Europäische Fernwanderweg

European Long Distance Path

Routebeschrijving: Crailsheim-Fichtenau (26km)

Wandeletappe 1 - Crailsheim-Wildenstein (gem Fichtenau): 26km

Hoewel ik mijn uiterste best doe - zeker bij het beschrijven van wandelroutes - de informatie zo correct mogelijk te laten zijn, kan ik géén verantwoordelijkheid nemen voor eventuele fouten of andere tekortkomingen in tekst, informatie en kaarten.

 

Vertrekpunt

InWest Hotel Garni        Roßfelder Str. 37 Crailsheim, 74564, Deutschland           

Eindpunt

Zum Hirsch - Forsthausweg 9 74579 Fichtenau/ Wildenstein Duitsland‎

Valt samen met…

Een stevig stukje Jagststeig


RA Rossfelderstrasse richting stad. LA Geildorferstrasse. Over/ onder het spoor. Volg de straat (buigt rechts). RA Goethestrasse, wederom het spoor kruisen. LA Worthingtonstrasse. Direct RA richting park én Jagst. Pad langs de rivier.


 

RA rivier oversteken, park uit.  LA Grabenstrasse, die na een bocht uitkomt op de Wilhelmstrasse (B290). LA Wilhelmstrasse. RA Ludwigstrasse langs het Ehrenfriedhof. RA Schillerstrasse en direct LA Beuerlbachterstr.  Links moderne kerk, rechts een giga-parking.


Volg deze straat tot aan onze linkerhand het  Israelitische Friedhof. RA Blezingerweg. Die eindigt in een rondje. Wij gaan RD het pad op. Richting Vogel und Tierpark Crailsheim. Loop RD, park aan de linkerhand naar de Kreckelberg (469m). Vanaf het park lopen we goeddeels gelijk op met de Jagststeig-wandelroute. Volg de weg langs de scheiding tussen akkers (L) en bomen (R ). Als de weg rechts buigt vóór het Crailsheimer Eichwald, gaan wij LA het bos in.


Aan het eind van het Eichwald (waarin grafheuvels) bereiken we de Schönebürgstrasse (L1066). Oversteken het bos in (richting de voormalige Schönebürg)
We lopen ongeveer pal oostwaarts door het bos. Gelijk met de Jagststeig. Boven Goldbach langs.


Bij de 4-sprong met de Rudolfsbergerstrasse RD, er is kans op een E8 markering, zowaar, en de eerstvolgende RA. Aan het einde LA, en dan 1e weer RA. Dat zou een wat bredere weg moeten zijn.


Blauwe route maakt een slinger Rechts-links-links, de J gaat rechtdoor. Aan ons de keuze. De weg komt uit op de Goldbachterstrasse. LA, oversteken en schuin het bos weer in. Direct pad RA, aan het einde weer RA. We komen op een 5-sprong (o.a. de Hammerbachweg). Hier zou de E8-markering weer moeten zijn…, maar ook de Jagststeig. vanuit onze positie nemen we de 2e links (zuidwaarts)(Zimmerschlagweg).


We blijven ongeveer RD door het bos lopen. Tegen het einde buigt de Zimmerschlagweg oostwaarts…en wij ook. Bij de Wanderparkplatz Kressberg komen we uit op de weg van Kressberg naar  Neuhaus. Oversteken en direct het bos in. Na 100m wandelen we langs de bosrand, en buigen met de bosrand mee LA. Tot aan de L2218. Oversteken en schuin links de weg door de velden naar Mistlau.


 

Aan het begin van de bebouwde kom draait de route RA (bushalte?), en met een linkse bocht gaat de weg door Mistlau. Direct na de bebouwde kom LA, de velden in. Onder de hoogspanningsleiding door. pad draait 90gr links. Daarna eerste RA nemen, richting bos. Voor het bos RA, bosrand volgen.


 

Bosrand volgen. Slingerend, zeker één km. De bosrand draait oostwaarts en komt als smalste uit op een 4-sprong. RA door het veld naar een zuidelijker gelegen bossage. Het pad gaat het bos in, buigt naar links en daarna weer rechts het bos uit. Lehenholzweg. komt uit op de lehenfeldweg. RA en eerste LA. Door de velden naar Grossenhub. In het dorp klein stukje LA Kohlbergweg, maar direct RA Steinbachweg.


 

Door de velden. Voorbij de Zankhof. Weer het bos in. Als de weg in het bos sterk rechts draait, gaan wij pad LA, noordoost. E8 markering zou hier weer stoppen, J loopt door… Blijf volgen tot aan de bosrand, en buig dan zuidoostwaarts, door de velden naar de Fichtenhoferstrasse en het Völkerweiher. LA Fichtenhoferstrasse.  Bij het Völkerweiher gaat J links, en wij (zonder markering) RD.  Tot aan de Crailsheimer (of Bergbronner?) strasse L1070. De blauwe route steekt de weg over en buigt door het bos RA. Of hier echt een pad is….In elk geval komen we uit op de Bergbronnerstr/ Crailsheimerstr. We steken de A7 over.


We bereiken Fichtenau/ Wildenstein.  Blijf de Crailsheimerstrasse volgen. Bij de kruising met de Promenadeweg rechts aanhouden: Schlossstrasse, nog steeds L1070. Bij de Langestrasse buigt deze weg linksom, wij ook. Voor de Hauptstrasse LA , Forsthausweg. Ofwel: hotel!

 

Hoewel ik mijn uiterste best doe - zeker bij het beschrijven van wandelroutes - de informatie zo correct mogelijk te laten zijn, kan ik als auteur van deze website géén verantwoordelijkheid nemen voor eventuele fouten of andere tekortkomingen in tekst, informatie en kaarten.
Naar de homepagina Muziekvideo's De kunst van Wilma Bakker Wandel- en reisverslagen Contact Artikelen en Blogs